En halv meter från döden.

Igår var jag nära att dö. Förlåt Julia, jag ska inte tänka "tänk om" men jag kan inte hjälpa det. Vad var det egentligen som hände igår? Jag är inte helt säker själv men det jag tror hände, som fick hästen att slänga sig rakt ut i vägen var att när jag passerade några hästhagar med ca fem hästar så började den sista bralla som satan och sprang runt och hade sig och hetsade i sin tur upp alla andra. Det är isigt i hagen och ljuden som uppstod måste ha skrämt skiten ur min häst. Hästen jag sitter på slänger sig åt sidan, rakt ut i vägen, framför en bil. Bilen tvärnitar och jag hinner höra hur däcken skriker mot assfalten. Bilen stannar mindr eän en halv meter ifrån oss.
Jag var skakig som fan och tvärvände hästen in mot vägkanten igen. Vi skrittade vidare och båda två var på helspänn resten av vägen.

När jag kom tillbaks till stallet så fick jag höra av kvinnan som jag köpte min häst av att det var hennes man som körde bilen som vi nästan krockade med! Snacka om änglavakt. För det första att det inte kom någon bil bakom oss och för det andra, att det var just han som körde, eftersom han vet att det brukar komma hästar där och därför håller en lägre hastighet. Andra idioter drar ju på i 70km/h.

Jag hade helt enkelt änglavakt igår, men jag kan inte hjälpa att jag tänker "tänk om"...

Dagen

Min lediga måndag blir aldrig helt ledig känns det som. Idag ska jag:

Plocka undan allt jag kan i radhuset, Dammsuga och torka golven får vänta för älski blir tvungenatt fixa en ny dammsugarpåse (vi köpte fel sist så det är ett jävla mek att få ihop det men det går om man har en händig karl ;)

Bada hunden? är det värt... lär ändå regna i morgon :S

Longera hästen

Åka in till stan och göra några ärenden. eventuellt iaf. Inte bestämt ännu.

Laga lite storkok så man kan ha lite portionslådor i frysen

organisera köksskåpen, ingenting finns där det ska vara... *suck*

Det lär ju tillkomma minst ett A4 till med saker jag behöver göra...ja just det, söka jobb också.

Lika bra att sätta igång då. Jag går och väntar på mitt paket från bolagret, kan inte det komma snart. vore ju hemskt trevligt! Ett litet ljus i vardagen.

Pussba


I'm not Ok

Stress, sömnbrist, illamående, ångest,ångest,ångest, jobbsökande,ångest,sömnbrist, depression.

Min kropp mår inte bra, jag mår inte bra. Jag behöver tid att hinna ikapp mig själv och få tid till sånt som betyder något. Jag behöver mer tid! Helvete. Det här håller inte...

drag me down

Hej


Vädret suger idag, igen. Jag söker jobb, igen. Jag känner mig trött och hängig tack vare vädret, igen. Jag kan inte rida tack vare klibbsnön, igen. Tack gud, vad var din tanke med detta?

Jag ska försöka ta mig ut och gå en promenad, att sitta inne och vara hängig hjälper inte. Men man kan inte rå för det när vädret är grått och tungt som idag... Man känner sig bara fullkomligt otkeslös. bläh. Det enda som fattas nu är mensvärken, då är allt totalt värdelöst.

Nej, att rycka upp sig, igen. So long lovers!


Fredan 13:e

Jag förstår inte att alla är så skrockfulla denna dag. Jag är mer av meningen att tecken och människor som gått bort, finns med oss varje dag. Vi måste bara öppna ögonen och se...

Ett år sedan idag. Morfar <3

Tecken

När min morfar åkte in på sjukhuset sista svängen så åkte jag till skåne så fort jag bara kunde för att få vara med honom den sista stunden. Han har alltid betytt oerhört mycket för mig, genom alla år. Det jag reagerade på när jag kom in i sjukhussalen var att det fanns nyckelpigor överallt, klistermärken med nyckelpigor på. Jag fick senare även veta att min mormor hittat en lvande nyckelpiga i badrummet samma dag som de kom för att hämta morfar för att föra honom till sjukhuset.


Jag och Daniel åkte och hälsade på min mormor i somras men Daniel hann tyvärr aldrig träffa min morfar. En av dagarna var vi nere vid ankdammen och matade ankorna och när vi var på väg tillbaka hemåt till mormor så sa jag att jag hade tänkt gå upp till kyrkogården och hälsa på morfar och frågade Daniel om han ville följa med. Det ville han. I samma stund jag uttalat min fråga så ser jag en nyckelpiga som sitter längst ut på ett vass-strå i ett hav av vass. Vad är oddsen för det? Jag tog nyckelpigan¨på mitt finger och lyckades ta ca 30 skarpa närbilder innan den ens rörde sig och flög sin väg.

För ca 4 månader sen köpte jag en massa berlocker och smycketillbehör mm för att kunna pyssla hemma men jag har inte haft tid så det har mest bara legat fram tills för tre dagar sedan. För tre dagar sedan tog jag fram lådan och pillade upp ett armband som jag gjort tidigare och gjorde ett helt nytt men en nyckelpige berlock. Mamma ringde kort efter att jag var klar och ville prata om lite allt möjligt, sedan kom morfar upp på tal och mamma påminde mig om att det var precis den dagen han åkte in på sjukhuset. Vad är oddsen att ag ska göra ett armband med nyckelpige berlock utan att ens ha haft tanken på att det var den dagen?...

Igår tog vi in lite lådor från förrådet och Daniel gjorde en dryg upptäckt. I en av flyttlådorna hade en flaska soya leat och lägt i tre månader...mums. Det var blandade saker i lådan både mitt och Daniels. När vi började komma ner mot botten av lådan stiger paniken i mitt börst, längst ner ser jag boken som jag skrivit alla känslor och tankar i kring morfar när han var dålig. Behöver jag ens säga att allt var indränkt i soya efter tre månaders läkage? Jag slet upp boken för att se hur omfattande skadorna var och...Inte en droppe. Det fanns inte ens ett litet stänk på den boken.

Jag är inte galen, jag tror.


Fredag den 13:e, då är det precis ett år sedan du lämnade oss för gott. Vi bär dig med oss, våra hjärtan varje dag. Du är saknad och älskad, för alltid


"Nu vilar ett hjärta i ljuset och friden
De frågor som tystnat har fått sina svar
Och nödens och ångestens tid är förliden för själen,
som lyser i herrens förvar
Hur ljuvligt att se vad guds paradis rymmer,
dit sorgen ej går med sitt mörka begär.
Ej för med sin isande saknad
den skymmer den strålande utsikt som himmelen är"


(Psalm 309)


LYCKA!


Såhär LYCKLIG blev jag när jag fick min 24-dagars-julklapp från the body shop av Daniel:




Där sitter jag mitt ibalnd,kläder, godis?, dator, smink och massa annat skrot när han dumpar den i knäet på mig. Jag blev så till mig att jag inte kunde sitta still ;) I love you so much hun! Kommer bli sjukt svårt att toppa denna underbara klapp! Vad ska man nu hitta på till karln då? Ge mig tips!

Nu ska jag sitta och klämma på och beundra mina tjugofyra paket ;D
Puss!


RSS 2.0